Uue valitsuse sisseastumisega keelab Eesti hasartmängureklaamid

hasartmangureklaam keelatud

Euroopa karmistab hasartmängude reklaamimise reegleid, Ühendkuningriigis on ees ootamas suured muudatused ja nüüd võtab teatepulga üles ka Eesti.

Balti riik võib olla viimane, kes kehtestab hasartmängude reklaamimise keelu, kuna riik on võtnud endale kohustuse kaitsta tarbijaid, kehtestades vajalikud muudatused, mis tema arvates aitaksid hasartmängudega seotud kahju minimeerida.


Äsja moodustatud valitsusel on hasartmängude suhtes selge seisukoht

Reformierakond, Sotsiaaldemokraadid ja Erakond Eesti 200 võtavad Itaalia mänguraamatust lehekülje välja, kuna riik samamoodi taotles ja kehtestas edukalt hasartmängureklaamide keelu.

Kuigi valitsuselt ei ole esmaspäeva alguse seisuga ametlikku kinnitust tulnud, on Eesti uudisteallikad väitnud, et mitmed koalitsioonivalitsuse liikmed, sealhulgas kõrged ametnikud, pooldavad hasartmängureklaamide üldise keelu kehtestamist.

Sisuliselt toetab välja pakutud siseminister Lauri Läänemets ise kindlalt üldise keelustamise meedet, mida peab riigi jaoks oluliseks sammuks kontrollimatu hasartmängu tagajärgede likvideerimisel ja piiramisel. Läänemets kordab poliitikuid üle Euroopa, väites, et hasartmängud lõhuvad perekondi ja toovad kaasa tõsiseid ühiskondlikke kulusid.

Minister on aga teadlik, et liiga rutakas tegutsemine võib praegustes spordihuviliste ja ettevõtete ärisuhetes kaasa tuua mõningaid tüsistusi, selliseid nagu näiteks Tallinna Saku Halli Unibeti Arena nime kandmine. Seetõttu tuleks täielik keeld siiski hoolikalt läbi mõelda.

unibet arena reklaam

Eesti Hasartmänguoperaatorite Liidu juht Tõnis Rüütel on kutsunud valitsust üles mitte üle pingutama ning tegema koostööd ettevõtjatega, et kavandada ja viia ellu meetmeid, millel on tarbijatele positiivne mõju. Rüütel on kinnitanud, et huvirühmadel oli juba plaanis kohtuda valitsusametnikega ja arutelusid edasi viia.


Euroopa suurendab tarbijakaitsemeetmeid

Vaevalt on Eesti ainuke riik, mis on viimasel ajal hasartmängureklaamide peale pahuksis olnud. Ühendkuningriigi valge raamat pakub nüüd kuulduste kohaselt sarnaseid muudatusi hasartmängude reklaamimise reeglites koos rangema kontrolliga online-panuste üle, mis võib alla 25-aastaste puhul piirduda vaid mõne dollariga.

Madalmaad on võtnud vastu ka rangemad eeskirjad hasartmängude reklaamide kohta, mis piiravad teatud vanuserühmade jaoks ahvatlevate populaarsete isikute esinemist kihlveo- ja hasartmängufirmade ergutusmaterjalidel. Euroopa tervikuna karmistab oma hasartmängueeskirju ja tõhustab meetmeid.

Vastased hoiatavad, et regulatiivse käe ülemängimine võib viia litsentseeritud turu vähenemiseni ja lükata paljud inimesed tagasi musta turu tegevuste juurde.

Loe veel põnevaid uudiseid, et viia oma panustamine hoopis uuele tasemele: