Viimase kümnendi kuus revolutsioonilist uuendust online mängude maailmas

sigma top 6 features in online gambling

KUIDAS ONLINE MÄNGUDE MAAILM VIIMASE KÜMNENDI JOOKSUL ON MUUTUNUD

Alates kümnendi tagusest ajast 2010. aastast on globaalne online mängude maailm muutunud lausa tundmatuseni. Kui veebis raha peale mängimine sai alguse spordi peale panuste tegemise ja pokkerilaudades möllamisega, siis nüüdseks on mängude valik ja mängimise stiil hoopis teine. Mängijate arvu kasvust annab aimu ka mängupoeraatorite tegevuskasumi kasv, mis 2010. aastal oli “kõigest” 21 miljardit ning 2019. aastaks on kasvanud koguni 50 miljardi peale. Järgnevalt vaatamegi üle, millised kuus muutust mõjutasid viimase kümnendi jooksul online mängude kujunemist enim.


– Plokiahel ja tehisintellekt

Pole saladus, et online mängude maailm areneb just niisama kiiresti kui toimub tehnoloogia areng. Või vähemalt on see tehnoloogia arengu kiirusest tugevalt sõltuvuses. See, kui head on mängud, oleneb justnimelt kasutatavast tarkvarast ja kui hästi suudetakse tehnoloogia mängija jaoks maksimaalselt tööle panna.

Hiljuti on fookusesse tõusnud aga hoopis uus suund, milleks on plokiahel ja tehisintellekt. Peened sõnad peidavad enda taga tehnoloogiat, mis lihtsustab logistiliste lahenduste väljatöötamist nii konkurentsitihedas mängude maailmas kui ka teistes tehnilisi lahendusi nõudvates valdkondades.

Järjest enam tõuseb online mängude maailmas päevakorda mängija turvalisus ja just selle puhul mängib eriliselt suurt rolli tehisintellekt. Tänu tehisintellektile saab tagada mängijate jaoks turvalise mängukeskkonna ja pakkuda võimalusi ka mängimist vajadusel piirata. Kuna Euroopas on veebis raha peale mängimine enamikes riikides üsna täpselt reguleeritud, siis on vastutustundliku mängimise pakkumine kasiinode jaoks muutunud eriti oluliseks. Mistahes riigis litsentsi säilitamiseks ja maine kujundamise eesmärgil on just ausa ja vastutustundlikku mängukogemuse pakkumine muutumas üheks olulisemaks näitajaks.


– Live kasiino mängude esiletõus ja mitmekesistumine

Mida öelda live kasiino mängude kohta? Tegelikult polnudki see aeg nii ammu kui ruleti või blackjacki äktšionist osa saamiseks pidid reaalselt maapealsesse kasiinosse kohale minema. Tänapäeva järjest kiiremaks muutuv internetiühendus tagab aga selle, et maapealsete kasiinodega võrdväärse live kasiino elamuse saad kätte ka kodust lahkumata. See muutus on toimunud just viimase kümnendi jooksul, mis tähendab, et live diiler vaatab sulle vastu sinu enda arvutiekraanilt samal ajal kui usaldusväärne ja kontrollitud tehnoloogia tagab, et mängu tulemused on alati usaldusväärsed, õiglased ja kahtluse korral lihtsasti igal ajal üle kontrollitavad.

Aasias on live kasiino mängud kahtlemata kõige populaarsem mängude liik. Selle põhjuseks võib pidada just live diileri rolli, kes juhib mängu käiku reaalajas kõigile arusaadaval moel ja nähtavalt. Võib arvata, et tegemist on kultuurilise eripäraga ning tundub, et eriti just asiaatide jaoks on ligitõmbav mänguoperatsioonide laivis toimumine nagu ruletiratta käima tõmbamine, kaartide jagamine ja täringute veeretamine. Live kasiino mängude loojate hulgas on ka mõned tõeliselt suured tegijad, kelle hulgast ehk säravaim täht on erilise innovatiivsusega välja paistev Evolution Gaming, mille mänguvaliku hulka kuulub koguni üle 10 000 erineva mängu.


– Ilma registreerimiseta mängimise alustamine

2015. aasta üle-Euroopalised CMA ja PSD2 nimelised kokkulepped koos Suurbritannia panganduse sektoris kasutusele võetud tehniliste uuendustega olid märgilise tähendusega läbimurde toimumiseks maksesüsteemide parendamisel ja mängijate isikusamasuse tõestamise läbiviimisel.

Paljude riikide hasartmängude reguleerimisega seotud ametkonnad on pannud tingimuseks, et enne mängima hakkamist peab mängija esitama hulga dokumente ja tõestama, et tegu on sama inimesega, kes konto loob. Nii ka Eestis peavad kasiinod tegema pingutusi, et olla veendunud, et teisel pool ekraani on sama inimene, kelle andmetega konto luuakse.

Tänu Trustly nimelisele maksete vahendamise teenuspakkujale on nüüd mängimise alustamine hoopis lihtsam. Pay’n’Play näiteks on juba ennast tõestanud tehnoloogia, tänu millele saavad mänguoperaatorid piisava hulga andmeid mängida soovija kohta kohe peale esimese sissemakse tegemist.


– Mobiilis mängimine

Veel 2010. aastal ei tulnud kellelgi pähegi, et tipptasemel graafikaga kasiinomänge ja spordipanustamist võiks teha mobiilis või tahvelarvutis. Nüüd on aga mobiilis mängimine tänu selle mugavusele ja ligipääsetavusele muutunud äärmiselt populaarseks. Seetõttu pööravad ka kõik mänguoperaatorid suurt tähelepanu just mobiilis kasiino mängude sujuvale toimimisele.

Spordiennustus on mobiilsest lähenemisest eriti palju kasu lõiganud, sest spordibaari või sõbra juurde keegi sülearvutit kaasa ei tassi vaid mugav on panus teha just telefoni kaudu.


– Innovatsioon

Online mängudest on saanud paljude riikides tõeline rahvasport peamiselt tänu lisandunud anonüümsusele võrreldes maapealsetes kasiinodes pakutavale. Mänguautomaatidel keerutamine on äärmiselt lihtne ja tänu mobiilis mängude kättesaadavusele võid aja maha võtta põhimõtteliselt mistahes ajahetkel.

Populaarsuse kasvuga on lisandunud ka hulk uusi väljundeid mängukire rahuldamiseks nagu uutmoodi mängud ja maksemeetodi. Krüptorahaga sissemakse tegemine, täiesti unikaalsed uued panustamise mängud, fantaasia sport ja e-sport on ainult mõned märksõnad, mis teevad igapäevaelu väheke põnevamaks ning on ka uue põlvkonna mängurite jaoks äärmiselt ligitõmbavad.

Eriti vinge on vahel meelt lahutada ilma palju mõtlemata ning heaks näiteks on TronBeti “Moon” nimeline mäng, mis just seda pakubki. Lihtne mängu ülesehitus ja võimalus õnne proovida krüptoraha eest on ere näide järjest ägedamatest tehnoloogilistest lahendustest.


– Virtuaalne spordipanustamine

Nagu juba mainisime, ei ole ka spordipanustamine tehnoloogia arengust puutumata jäänud. Tehisintellekt ja järjest kiirem internet tagab selle, et oma lemmiktiimi või mängu peale saad panuse teha mistahes ajal mistahes nutiseadmest.

Viimastel aastatel on kanda hakanud kinnitama aga täiesti uus nähtus, mille puhul panuseid saab teha ka virtuaalspordi sündmuste peale. Enam ei pea isegi jalkastaadionile või hipodroomile füüsiliselt kohale minema, et oma adrenaliinilaks kätte saada vaid kõike seda saad nautida kodus mugavast tugitoolist.


Teksti algallikas – https://sigma.com.mt/

Loe veel põnevaid uudiseid, et viia oma panustamine hoopis uuele tasemele: