Online Kasiino Kasutusjuhend

eesti kasiinod kkk

Mis on online kasiino?

Online kasiino ehk internetikasiino sarnaneb mängudevaliku poolest tavalisele kasiinole, mille peamiseks eeliseks on võimalus mängida hasartmänge kodunt lahkumata oma internetibrauseris. Online kasiinode mänguvalik hõlmab endas järgnevaid mänge: rulett, blackjack, erinevad lauamängud, slotimängud ehk mänguautomaadid, lisaks erinevad loteriid kraapekaardid ja bingomängud.

Kas online kasiinos saab mängida pärisrahaga?

Enamikes online kasiinodes saab mängida pärisrahaga, boonusrahaga ja mängurahaga. Peale sissemakse tegemist saad sa koheselt alustada mängimist pärisrahaga sulle sobivas kasiinomängus. Enne pärisrahaga mängimist soovitame testida erinevaid kasiino- ja slotimänge mängurahaga. See on hea võimalus tutvumaks mängu ja selle reeglitega pärisrahaga riskimata.

Kas online kasiinos võitmine on võimalik? Kas mängud on ausad?

Tõepoolest online kasiinos on võimalik võita raha, kuid iga mängija peaks teadma, et pikas perspektiivis on eelis kasiinodel ning olenemata sellset kui palju sa võidad, oled sa lõpuks siiski kahjumis. Erandiks võivad osutuda vaid juhtumid, kus mängija võidab seitsme- või kaheksakohalise jackpoti.

Litsentseeritud kasiinode mängud on ausad ja võidud täiesti juhuslikud. Seega pole mõtet uskuda igasuguseid “võidustrateegiaid” ja “skeeme” – neid lihtsalt ei eksisteeri.

Kas on olemas online kasiinod kus mängud ei ole ausad?

Kahjuks leidub internetis hulgaliselt veebilehti, mis tituleerivad ja esitlevad ennast online kasiinodena, kuid mida nad siiski pole. Sellised lehed lihtsalt varastavad su raha ning sul pole võimalustki võita ega oma võite välja maksta.

Enamik sellistest lehtedest on kergesti äratuntavad – nende veebilehtede disain on üldjuhul väga halb, puuduvad kontaktandmed, hasartmängude korraldamise luba ja litsents. Tavaliselt pakutakse ka kosmiliselt suuri boonuseid.

Kui sa ei suuda online kasiino veebisaidilt leida kerge vaevaga nende kontori füüsilist aadressi ja kontaktandmeid, siis on suur tõenäosus et tegu on petulehega ja sinna ei maksaks mitte mingil juhul oma raha deponeerida.

Online kasiino tööpõhimõtted ja tehnilised detailid

Kuidas online mänguautomaadid ehk slotimängud toimivad?

Online kasiinode slotimängud toimivad läbi mängutootja serveri. Tänasel päeval on populaarsemateks slotimängude tootjateks: NetEnt, Microgaming, Playtech, Novomatic, Thunderkick, Quickspin, WMS jpt. Nende tootjate poolt loodud slotimängudel on paika pandud kindel tagasimakse protsent. Kasiinodel pole võimalik mõjutada seda, kas mängija võidab või kaotab.

Eraldi väärivad äramärkimist progressiivse jackpotiga mänguautomaadid, kus jackpoti võidud võivad ulatuda kümnetest tuhandetest kuni kümnete miljonite eurodeni. Sellised suured jackpotid kogunevad tavaliselt tänu sellele, et mängud on ülevõrgulised ja erinevate online kasiinode mängijate poolt tehtud panustest kogutakse raha ühtsesse jackpoti reservi.

Muidugi on olemas ka programmeeritavad slotimängud, mille tootjaks on üldjuhul mõni tundmatu firma. Sellised mängud leiavad aset otseses kasiinoserveris ja nende mängude tulemusi on kasiino omanikel võimalik mõjutada. Seetõttu soovitame mängida vaid saitidel, kus pakutakse tuntud mängutootjate poolt loodud slotimänge.

Mida tähendab slotimängude tagasimakse protsent ehk RTP?

RTP ( ehk tagasimakse protsent, inglise keeles return to player) on protsent, mis makstakse mängijatele slotimängudes pikas perspektiivis tagasi. Kui mänguautomaadi RTP on 95%, siis tähendab see et pikas perspektiivis saab mängija iga investeeritud 1 euro kohta tagasi 95 senti.

Suurim RTP ehk tagasimakse protsent on tänapäeval NetEnt ja Microgaming mänguautomaatidel – keskmine tagasimakse protsent on nende mängudel 96%.

Millistel mänguautomaatidel tasub mängida?

Pole võimalik täpselt öelda, milliseid slotimänge mängida – kõik sõltub sinu maitsest. Siiski on tähtis teada, et on olemas madala variatsiooniga ja kõrge variatsiooniga slotimängud.

Madala variatsiooniga slotimängudel on võimalik võita palju tihedamini, kuid enamasti on võidud üsna väikesed (kuni 400-kordsed panuse suhtes). Kõrge variatsiooniga slotimängudes on võimalik võita väga suuri summasid, kuid nende mängimiseks vajad sa ka suuremat rahasummat, sest on suur tõenäosus et lühikeses perspektiivis need lihtsalt söövad sinu raha ära.

Kuidas valida online kasiinot

Peamised kasiino valiku kriteeriumid

Enne kasiino valimist ja konto registreerimist soovitame järgida neid punkte:

  • Kasiino peab omama Eesti kaughasartmängu korraldamise luba ehk litsentsi. See on kõige tähtsam kriteerium, sest ainult Eestis litsentseeritud kasiinod on turvalised ja garanteerivad, et saad oma võidud ilusti kätte. Lisaks on Eestis lubatud kasiinodes saadud võidud täielikult maksuvabad.
  • Hea sissemakse boonus
  • Erinevad kampaaniad ja loosimised mis lisavad väärtust
  • Lojaalsusprogrammi/VIP programmi olemasolu
  • Sisse- ja väljamakse võimalused (soovitavalt online rahakottide ehk e-walletite kasutamise võimalus)
  • Väljamaksete kiirus
  • Live klienditugi ja selle kättesaadavus

Konto registreerimine ja sissemakse

Registreerumisvorm on enamasti lihtne ja kõigile arusaadav. Konto registreerimisel täida kõik väljad sisestades korrektsed ja õiged andmed, sest vastasel juhul võib tekkida raha väljamaksmisega probleeme.

Konto registreerimine ja personaalsete andmete turvalisus

Kõik personaalne info, mis sa registreerumisel sisestad on konfidentsiaalne. Muretsemiseks pole põhjust, sest andmed on vajalikud vaid konto kinnitamiseks ja isikutuvastuseks. Kui sul tekib registreerumisel probleeme, siis palun kontakteeru kasiino klienditoega. Parim ja kiireim viis selleks on live chat ehk live klienditugi.

Deposiidi ehk sissemakse tegemine

Alustuseks tuleb sul valida sissemaksemeetod, millega soovid oma kontole raha kanda. Kõige populaarsemad maksemeetodid on internetipank, krediitkaardid ning e-rahakotid (Skrill ja Neteller). Meie soovitame sissemakse tegemisel privaatsuse huvides kasutada Skrill’i või Neteller’it, sest neid kasutades ei jää sinu pangakontole mingisugust jälge sellest, et oleksid online kasiinos mänginud.

Peale sissemaksemeetodi valimist jälgi ekraanil olevaid juhiseid ja lõpeta sissemakse.

Raha lisatakse sinu kontole koheselt ja sa saad koheselt alustada mängimisega.

Online kasiino boonused

Online kasiinod annavad mängijatele võimaluse saada erinevaid boonuseid või tasuta spinne ehk keerutusi slotimängudes.

Erinevad kasiino boonused

Eesti kasiinod pakuvad peamiselt kolme tüüpi boonuseid. Sissemakse boonused, ilma sissemakseta boonused ja tasuta spinnid.

– Sissemakse boonus – tavaliselt saad suurima sissemakse boonuse oma esmasel sissemaksel. Enamike sissemakse boonuste saamiseks tuleb kasutada boonuskoodi.

– Ilma sissemakseta boonused – boonus, mille kasiino annab sulle konto registreerimise eest. Sissemakseta boonused jäävad tavaliselt suurusjärku 5-20 eurot ja need tuleb enne väljamaksmist läbi mängida.

Nõuanne: kui peaks juhtuma, et oled kasiinos kaotanud suure summa, siis ära kõhkle ja küsi klienditoest kompensatsiooniks boonust, boonusraha või tasuta spinne.

– Tasuta spinnid – slotimängude tasuta keerutusi antakse samuti tavaliselt peale konto registreerimist. Tihtipeale antakse tasuta spinne ka erinevatel kampaaniatel osalemise eest.

Kuidas valida boonust?

Ükskõik millise kasiino boonuse, spordiennustuse boonuse või mis iganes boonuse võtmist loe kindlasti läbi boonuse reeglid. Enamikul kasiino boonustel on läbimängimistingimused, mis tähendab et enne boonuse vabastamist ja raha väljavõtmist tuleb see teatud arv kordi läbi mängida.

Boonuse läbimängimisnõuded

Peaaegu et iga kasiino boonusega kaasnevad läbimängimisnõuded, mis jäävad vahemikku 20-50 korda. Mida suurem on boonuse läbimängimise nõue, seda raskemaks osutub boonuse läbimängimine. Head boonused on üldjuhul need, mille läbimängimisnõuded jäävad vahemikku 20-35. Halbadeks või raskesti vabastatavateks boonusteks loetakse neid, kus läbimängimisnõue on 40-kordne või suurem. Näide: kui said BetSafe kasiinolt boonuseks 100€ ja läbimängimisnõudeks on ainult 25, siis tuleb antud raha enne väljamakse tegemist läbi panustada 100€*25 ehk 2500€ väärtuses.

Tähtis! Millele pöörata tähelepanu?

  • Boonuse läbimängimistingimused
  • Boonuse läbimängimiseks antud ajaline periood
  • Maksimaalne ühekordne panuse suurus boonusraha läbimängimisel
  • Võimalikud slotimängud, millel mängimine ei lähe boonusraha vabastamisel arvesse

Antud tingimustele tähelepanu pööramine on väga tähtis, sest rikkudes vaid üht reeglit võid kaotada kõik boonusega saadud võidud.

Konto kinnitamine ja isikutuvastu

Milleks isikutuvastus?

Selleks et saaksid oma mängukontolt raha välja kanda tuleb läbi teha konto kinnitamine ehk isikutuvastus, mille näol on tegu standard protseduuriga. Konto kinnitamiseks on mitmeid põhjuseid – kasiinos lubatud vanuse kontroll (Eestis vähemalt 21. a), isikusamasuse tuvastus ja topeltkontode loomise ennetamine ühe ja sama isiku poolt.

Millised dokumendid on konto kinnitamiseks vajalikud?

Tavaliselt tuleb konto kinnitamiseks kasiinole saata järgmised dokumendid:

  • ID-kaardi või passi koopia (pilt esimesest ja tagumisest küljest)
  • Aadressikinnitus (pilt mõnest sinu nimele saabuvast arvest, nt. telefoni- või elektriarve)
  • Ekraanipilt maksesüsteemi kontost, millelt tehti sissemakse (näiteks panga või e-rahakoti ekraanipilt, kus on näha sinu konto number ja nimi)

Võimalikud probleemid online kasiinodega

Kõikides Eestis litsentsi omavates kasiinodes mängimine on väga turvaline ja kõigi mängijate rahad on tagatud. Seepärast soovitame probleemide vältimiseks mängida ainult Eestis lubatud kasiinodes . Siiski toome välja mõned probleemid, mis võivad tekkida.

Viivitused väljamaksetega

Eestis litsentseeritud kasiinod teostavad sinu väljamakse üldjuhul maksimaalselt 24 tunni jooksul, olenemata väljamakse viisist. Teatud perioodidel, nagu näiteks riigipühad, nädalavahetused jms. võib tekkida väljamaksetega paari päevaseid viivitusi, kuid see on üldiselt täiesti normaalne. Juhul kui sinu väljamakset pole siiski paari päevaga töödeldud, soovitame ühendust võtta vastava kasiino klienditoega.

Konto lukustamine

Võimalus, et sinu online kasiino mängukonto lukustatakse saab tekkida ainult siis kui oled rikkunud mõnda reeglit. Kõige tihedamateks rikkumiste põhjuseks on:

  • Mängija omab rohkem kui ühte kontot samas online kasiinos
  • Valede isikuandmete kasutamine
  • Boonuste kuritarvitamine ja/või korduv reeglite rikkumine
Loe veel põnevaid uudiseid, et viia oma panustamine hoopis uuele tasemele: