Kõige populaarsemad Blackjack kaardilugemise süsteemid

Blackjack on maailma üks kõige populaarsemaid pärisraha peale mängitavaid online live kasiino laudu maailmas. Põhjuseid on selleks mitmeid. See osavusmäng hakkas menu koguma juba kuuekümnendatel ja sai lemmikuks suurte rahvahulkade hulgas.

Online blackjack nõuab distsipliini, keskendumist, teadmisi ja osavust. Mõned kavalpead suudavad neid oskusi kombineerides kokku lükata päris arvestatavad rahahunnikud. Arvatakse, et üks võimalus, kuidas võidušansse märgatavalt suurendada, on kaartide lugemine.

Kas mängid blackjacki ja oled mõelnud, et kaartide lugemine võiks võidušansse kergitada? Edukas kaartide lugemine võib vähendada maja eelist ning väidetavalt on mõned mängijad just tänu sellele märgatavalt edu kogenud.


Reeglid ja mänguõpetus

Blackjack või teise nimega 21 toimub diileri ja mängija vahel. See tähendab, et mäng ei käi mitte mängijate endi vahel vaid arvuti või live diileri vastu. Eesmärgiks on koguda käesolevate kaartide väärtustest diilerist suurem, kuid mitte suurem kui 21. Kui mängija võtab juurde kaardi või mitu kaarti ja nende summaarne väärtus ületab 21, siis ta kaotab. Sama kehtib diileri kohta.

Blackjacki mängus võib olla mitu mängijat nii, et kõik mängivad ühe diileri vastu. Kasutuses on tavaliselt 2-8 kaardipakki, igas 52 kaarti, et muuta mäng ettearvatumaks ning mitte lasta mängijatel kaartide üle arvestust pidades eelist saada.

Peale seda, kui kõik mängijad on saanud kaks taskukaarti, saavad nad nende väärtust arvesse võttes otsustada, kas võtta kaart juurde või jääda olemasolevate kaartide juurde. Juhul, kui skoor on täpselt 21 või kui diiler võtab kaardi juurde ja läheb lõhki, võidab mängija igal juhul. Kõige rohkem jagatakse välja 17 kaarti. Kui mängijal ja diileril on sama skoor, läheb mängu pandud panuste väärtus jagamisele.

Parim kombinatsioon on äss (mida loetakse 1 või 11) ja 10. Seda kutsutakse inglise keeles “natural” või “blackjack” ja pakub automaatset võitu juhul, kui just diileril pole samu kaarte. Kui mängija ja diiler mõlemad omavad 21, saab mängija oma panuse väärtuse tagasi.

Blackjack on õnnemäng, kuid õiget taktikat kasutades saab maja eelise kahandada pea olematuks. Ja seda mängijad teha soovivadki.


Põhistrateegia (Basic Strategy)

Põhistrateegia on sobilik algajale mängusõbrale, kelle eesmärk on mõnus aja veetmine. Kui saad selle selgeks ja suudad mängus rakendada, hakkavad kaotused järk-järgult vähenema nagu ka maja eelis mängija ees.

Blackjack põhistrateegia võib erineda olenevalt kui palju kaardipakke on korraga kasutuses. Strateegia põhineb mängija käes olevatele kaartidele ja diileri lahtistele kaartidele. Diileri avatud kaart võib aidata mängijal otsustada, kuidas edasi toimetada. Näiteks, kui diileri avatud kaart on vahemikus 2 – 6, võib mängija tahta kaarti juurde võtta.

Põhistrateegia aitab mängijal erinevates olukordades optimaalselt parimaid otsuseid teha, sest see taktika on välja töötatud matemaatilisest tõenäosusest lähtudes.

Siiski pole põhistrateegia päris kivisse raiutud, sest blackjacki mängitakse erinevate reeglitega. Näiteks, võib olla võimalus paare poolitada, mille puhul tuleb kasutusele võtta teine strateegia, mis vastaks just selle mängutüübi tõenäosustele.

Tüüpiliselt väljendatakse põhistrateegia käike tabelina, milles on täpselt välja toodud, millal peaks mängija paare poolitama, panuseid duubeldama, kaardi juurde võtma või oma kaartide juurde jääma olenevalt diileri käest. Veel parem on, kui suudad selle skeemi meelde jätta, et igas olukorras kiirelt tegutsda.


Edasijõudnute strateegia

Kogenud ja osavamad online blackjack mängijad ei jää lootma ainult põhistrateegia peale, eriti kui nende eesmärk pole lihtsalt mõnusalt aega veeta ja kogemusi hankida. Kui tahta maja eelist veelgi rohkem vähendada ja rahaliselt märgatavat edu saavutada, tulevad mängu juba teised tehnikad.

Inglise keeles “Advatange play” tähendab hea mälu, harjutamise ja kogemuste abil oma võiduvõimaluste suurendamist. See on täiesti ohutu ja seaduslik seni kuni mängija liiga palju kasiino negatiivset tähelepanu ei hakka tõmbama. Liiga suure edu korral võidakse mängija kasiinost kõrvaldada ja blokeerida sellele ligipääsu.


Mis on edasijõudnute strateegia ehk “Advantage Play”?

Edasijõudnute strateegia koosneb erinevatest taktikatest, mille eesmärk on suurendada matemaatilist tõenäosust parimate kaartide saamiseks ja kasiino eelise ületamiseks.

Blackjacki kaardilugemine on üks tüüpilistest tehnikatest, mida kasutavad kogenud ja osavamad mängijad. Siiski pole see nii lihtne kui kõlab, sest nõuab palju keskendumist ja aega, et see selgeks saada.


Blackjack kaardilugemise süsteemid

Õige ja sobiva blackjack kaardilugemise süsteemi valimine sõltub suurest mängija kogemustest ja oskustest. Algajate jaoks on lihtsamad strateegiad, mida on kerge omandada. Keerukamad strateegiad on omandatavad ainult siis, kui omad juba teatavaid eelteadmisi ja oskusi.

Järgnevalt toome välja mõned parimatest blackjack kaardilugemise süsteemidest, kuid pane tähele, et need on kõige lihtsamad taktikat nii algajate kui edasijõudnud mängijate puhul.


Ace Five Count

Ässa viie-kaardi süsteem on kõige lihtsam blackjack kaardilugemise strateegia. Ka algajad saavad selle lihtsasti selgeks, et hakata maja-eelist tasapisi allapoole tooma. Õpi mõne minutiga see ära ja kasuta näiteks online blackjack põhistrateegia asemel.

Ässa viie-kaardi süsteemi saab kasutada mistahes tüüpi blackjack mängudes, kuid on kaks aspekti, mida on oluline tähele panna. Esiteks, jäta meelde põhistrateegia või püüa saada blackjack kaart ja hakka seda kasutada.

Parimate blackjack mängude leidmisel on mõned kriteeriumid. Peamine on, et mängul oleks mõistlikud reeglid, millest olulisemad on:

● Poolitada saab rohkem kui korra
● Duubeldamine peale poolitamist
● Peale 17 kaardi juurde võtmine
● Alistumine
● 3:2 blackjack väljamakse

Ässa viie-kaardi süsteem töötab põhimõttel, et äss on mängija jaoks kõige väärtuslikum ja 5 kõige hullem. Kui 5 on kaardipakist juba väljas, on mängija šansid võitmiseks soodsamad ning maja eelis hakkab kahanema.

Peale seda, kui kaardipakist on välja tulnud äss, mängija šansid võita kahanevad. Sellele infole tuginedes saad oma panuse suuruseid kohandada olenevalt just viite ja ässade esinemisele.


Speed Count

Tegemist on suurepärase kaardilugemise strateegiaga, mille väljamõtlejaks peetakse Scoblete’i ning mis leiab kasutust mitmetel mängudel. Selle ideeks on vähemväärtuslike kaartide üle arve pidamine.

Püüa meelde jätta kui palju kaarte väärtusega 2- 6 on igas voorus juba esinenud ja võrdle seda jaotatud käte arvuga. Seda infot saad jälle kasutada oma panuse suuruse valimiseks.


Knock Out or KO

Kui tead juba, kuidas kasutada kiirlugemist ja ässa viie-kaardi süsteeme, siis Knock Out ei valmista sulle enam mingeid probleeme. Siiski pole tegemist algajatele mängijate mõeldud strateegiaga ning võrreldes põhistrateegiaga on selle omandamine keerukam. Kogenumad ja osavamad saavad selle siiski selgeks.

Kui oled juba Knock Out süsteemiga tutvunud, aga ei taha seda kasutada, on veel olemas ka Hi-Lo ja Red 7 strateegiad. Neile toetudes kasvavad mängija võiduvõimalused märgatavalt.

Peamine erinevus algajate ning edasijõudnute strateegiate puhul on selles, mitme kaardi üle pead arvestust pidama. Äss ja viie kaardi puhul pead silmas ainult kahte tüüpi kaarte, “speed count” puhul jälgid viite. Knock Out süsteemi ajal pead arvestust aga juba üheteist kaardi üle.

Kui saad vähemate kaartide üle arvestuse pidamise käppa, on ka edasijõudnute strateegiad peagi lihtsad.


Kokkuvõte

Eelneva teksti kokkuvõtteks soovitame alustada Ässa ning viie kaardi strateegiaga. Tegemist on kõige lihtsama kaardilugemise taktikaga blackjack mängus. Kui see selge, saad õppida rohkem Knock Out süsteemi kohta, mis katab juba rohkemad stsenaariumid ning on keerukam. Kui naudid veebis blackjacki mängimist, tutvu erinevat tüüpi blackjack mängudega meie soovitatud online kasiinodes.

Loe veel põnevaid uudiseid, et viia oma panustamine hoopis uuele tasemele: