Kaartide lugemine Blackjackis ja kuidas selle pealt kasu lõigata

kaartide lugemine online blackjackis

Blackjack on üks maailma populaarsemaid kaardimänge, mille menu jõudnud pea igasse maailma nurka. Kuigi maja-eelis mängija ees on väike, siis teatud strateegiatega on võimalus oma võiduvõimalusi veelgi suurendada. Milleks mängida ainult lõbu pärast, kui võid kaotamise asemel hoopis ise kasiinole säru teha?

Erinevaid meetodeid, kuidas diiler üle kavaldada ja raha kokku kraapida on mitmeid. Nende hulka kuuluvad näiteks Basic strateegia, kaardilugemine ja shuffle tracking ehk kaardisegu jälgimine. Järgnevalt vaatame lähemalt kaardilugemist, mis tegelikult ei ole keelatud võte ja seda ei saagi keelata, sest tegemist on lihtsalt arvestuse pidamisega selle kohta, mis kaardid juba mängus maha läinud on.


– Mis see kaardilugemine siis õigupoolest on?

Kuigi Blackjacki peamine võlu peitub selle lihtsuses, siis lihtsate meetoditega on võimalik oma võidušanse ka märgatavalt parendada. Üheks võimaluseks on kaartide lugemine, mille puhul pead arvet selle üle, mis kaardid diiler pakist juba välja tõmmanud on. Kui maapealsetes kasiinodes tuleb seda teha oma peas, siis veebis mängides võid vabalt kasutada märkmikku või miks mitte ka spetsiaalseid arvutiprogramme, mis välja arendatud just selle tegevuse lihtsustamiseks.

Kui pead arvet selle üle, mis kaardid on pakist juba välja võetud, on sul parem ülevaade selle kohta, mis kaardid on pakki veel jäänud ja selle põhjal saad teha paremaid otsuseid, kas võtta veel kaarte juurde või jääda olemasolevate kaartide juurde. Mida rohkem infot sul on, seda suurem eelis on sul diileri eest.


– Kas kaartide lugemine annab mängijale olulise eelise?

Kaartide lugemine pole sugugi mingi uus tehnika vaid seda on kasutatud juba Blackjack mängu algusaegadest peale. Tollel ajal võis maapealsetes kasiinodes seda tegevust ka täiesti avalikult harrastada. Loomulikult ei anna kaartide lugemine mingeid garantiisid ja õnnefaktor on endiselt olemas hoolimata sellest, mis otsuse teed, kui puht matemaatiliselt on mängijal, kes peab arvet kaartide üle, diileri ees suurem eelis kui mängijal, kes seda ei tee.

Võib juhtuda, et ka neti kasiinos võidakse mängijale eriti edukate mängutulemuste eest hakata piiranguid seadma, kui see on paratamatus. Selleks ajaks, kui oled oma oskused suutunud täielikult realiseerida, võid arvestada kena rahapakiga ning samal ajal ei eksi sa nii ühegi reegli vastu ja raha sinult ära võtta keegi ei saa.


– Kaartide lugemine RNG-mängudel

Kas kaartide lugemine võiks kasuks tulla ka RNG (Random Number Generator) tüüpi mängudel, millel võitmine juhuslik? Vastust on kahjuks eitav, kuigi paljud mängijad seda siiski proovivad. Põhjus on lihtsalt selles, et RNG-tüüpi mängudel on võitmine täiesti sõltumatu eelnevatest mänguvoorudest.

Pole vahet, kas tegu on slottide või live-kasiino mängudega. RNG-tüüpi blackjack laual näiteks segatakse kaardipakk uuesti eranditult peale iga mänguvooru. Seda enam pööravad võidunäljas blackjacki hundid oma pilke just live-diileriga mängude poole, millel mängutempo on mõne võrra aeglasem ja igaüks saab kasutada rohkem analüütilist mõtlemist.


– Kuidas kasiinod võitlevad kaartide lugemise vastu?

Live diileriga blackjacki mängudel ei saa diilerid kaardipakki segada iga käigu järel, kuid veebis on teisi mooduseid, kuidas kasiino ennast kaartide lugemise vastu kaitseb. Näiteks ei leia sa kunagi live-diileriga blackjack mängu, mida mängitakse ainult ühe kaardipakiga. Neil kõigil on korraga kasutusel kuus kuni kaheksa kaardipakki, mis kõik omavahel segatud. Diiler võtab mängimiseks sellest ühe osa ja igaks juhuks eemaldab sellest veel mõned kaardid. Nii on mängijal pea et võimatu teada, mis kaardid pakis on ja selle üle kuidagi arvet pidada. Lisaks segatakse aeg-ajalt ka seda kaardipakki, tavaliselt siis, kui pool pakist on ära kasutatud.

online blackjack live diiler

Paljud mängutootjad on hakanud kasutama ka automaatseid kaardisegajaid, et mängutempot alati üleval hoida. Sellisel juhul mängitakse kahe kaardipakiga, millest ühte kasutab diiler ja teist segatakse.


KOKKUVÕTE

Blackjack on mäng, millel saab järgida väga täpseid reegleid selle kohta, millal kaart juurde võtta, millal passida jne. Kui varem oli võimalik leida mängulaudu, millel kaartide lugemine võis ennast ära tasuda, siis tänapäeval on sellised blackjack lauad haruldus. Uued tehnoloogiad nagu automaatne kaardipaki segamine ja korraga mitme kaardipaki kasutamine kaitsevad kasiinosid selles eest, et mängijad võiksid kaartide lugemisega mingi eelise saada.

Kaartide lugemine on mingi piirini ehk isegi teoreetiliselt võimalik, kuid statistiliselt ei tasu see ennast ära arvestades kui väikese eelise mängija tegelikult nii võib saada.

Loe veel põnevaid uudiseid, et viia oma panustamine hoopis uuele tasemele: