Interneti-hasartmänguäri TonyBet sai trahvi 442,750 naela

tonybet main

TonyBet maksab £‎442,750 trahvi ja saab hoiatuse õiglaste ja läbipaistvate tingimuste puudumise ning sotsiaalse vastutuse ja rahapesuvastaste eeskirjade eiramise eest.

Operaator, kes haldab veebisaiti tonybet.co.uk, peab läbima ka kolmanda osapoole auditi, et hinnata, kas ta rakendab tõhusalt rahapesuvastaseid (AML) ja sotsiaalse vastutuse nõudeid.

TonyBeti veebisaidil avaldatud ebaõiglased tingimused sisaldasid järgmist:
● TonyBet võib nõuda kõigi väljamaksete jaoks isikut tõendavaid dokumente, samas kui ta ei ole ärisuhtes varem nõudnud samu tšekke, mis võib takistada väljamakseid, kuid mitte sissemakseid
● Võidud võidakse konfiskeerida, kui tarbijad ei esita rahapesuga seotud dokumente 30 päeva jooksul
● Kontod loetakse seisvateks pärast kuuekuulist passiivsust, kui kontosid saab lugeda seisvateks alles pärast 12-kuulist tegevusetust.

Sotsiaalse vastutuse ebaõnnestumiste hulka kuulus suutmatus tuvastada kliente, kellel võib olla hasartmängudega seotud kahju, ja suutmatus suhelda klientidega, kellel võib olla oht kogeda hasartmängudega seotud saadud kahjuga.

Rahapesuvastased ebaõnnestumised hõlmasid rahapesuks ja terrorismi rahastamiseks kasutatava ettevõtte piisava riskianalüüsi tegemata jätmist ning rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamiseks sobivate poliitikate, protseduuride ja kontrollide mittetagamist.

Tegevdirektor Kay Roberts ütles: “See juhtum mitte ainult ei illustreeri meie püüdlust rahapesuvastase võitluse ja sotsiaalse vastutuse ebaõnnestumiste vähendamiseks, vaid rõhutab ka meetmeid, mida võtame hasartmänguettevõtete vastu, kes ei suuda olla ausad ja avatud enda klientidega.”

Loe veel põnevaid uudiseid, et viia oma panustamine hoopis uuele tasemele: