10 nõuannet, kuidas vastutustundlikult mängida

online kasiino vastutustundlikult nouannet

Elame ajal, mil inimesed õpivad järjest enam hindama mugavust ja võimalust nautida kvaliteet meelelahutust ilma kodust lahkumata. Samal ajal kui kodus õppimisel, töötamisel ja vaba aja veetmisel on palju positiivseid külgi, võib liigne isoleeritus kujundada ka ebaterveid harjumusi. Kas nõustud näiteks, et igavlevad inimesed võivad oma otsustes olla ebaobjektiivsed?

Kui rääkida lähemalt hasartmängudest, siis ei ole saladus, et alati on teatud protsent inimesi, kelle jaoks mänguharjumuses muutub aja jooksul probleemiks ning see hakkab igapäevaelu segama. Pole midagi halba selles, kui vabal ajal slottidel või spordi peale panustades põnevust kogeda, kuid tasub teada, et üks peamine probleemset mängimist soodustav tegur ongi just isoleeritus ja üksindus.

Hasartmängude mängimist reguleerivad nõukogud üle maailma töötavad väsimatult, et tagada mängurite piisav informeeritus ja peetakse järelvalvet ka mänguoperaatorite üle, et olla kursis nende tegevusega. Veebis mängimine on kahtlemata lõbus, kuid ainult seni, kuni seda teha mõistlikkuse ja mõõdukusega.


TÕMBA PIIR TÄNA JA MÄNGI MURETULT HOMME

Selleks, et tagada ohutu mängimine, soovitame järgida järgnevaid nõuandeid, mille on välja töötanud tuntud psühholoog Thomas Nilsson. Kui nii teed, võid peaaegu kindel olla, et hasartmängude seltsis meele lahutamisest kujuneb lõbus ajaviide võimalusega aeg-ajalt ka pisut raha võita.

1. Ära püüa kaotatud raha iga hinna eest tagasi võita.
See, kui muudad oma mängu- ja panustamise strateegiat eesmärgiga kaotatud raha tagasi võita, on see esimene ohumärk, et oled kontrolli käest andmas. Jäta kohe mängimine pooleli ja tee paus, et emotsioonid saaksid lahtuda.

2. Kaotus on kaotus.
Ära ratsionaliseeri ega sisenda endale, et sa “peaaegu” võitsid. Kaotamine on osa mängimisest ja sellega tuleb arvestada enne kui raha üldse mängijakontole kannad. Kaine mõtlemine ja olukorra õigesti hindamine säästab sind kaotuste jahtimisest tulevikus.

3. Panustamine ei ole põgenemistee.
Väldi hasartmängude mängimist eesmärgiga reaalsuse eest põgeneda. Me kõik leiame end aeg ajalt igavlemas ja/või stressis, kuid hasartmängud ei ole lahendus.

4. On teisigi vaba aja veetmise viise.
Kui tunned, et ainuke tegevus, mis su meelt lahutab, on hasartmängude mängimine, tuleks seda mõtteviisi muuta. Proovi leida alternatiivseid tegevusi, mis samuti sulle rahuldust ja stiimulit võiksid pakkuda.

5. Väldi “ajas rändamist”: Hasartmängud on äärmiselt kaasahaaravad ning seega pole ka mingi ime, et neid mängides võid kergelt ajataju kaotada.
Sea oma mängimisele ajaline piirang ja kasuta sellest kinnipidamiseks kasvõi äratuskella. See kõlab banaalselt, kuid kui sa ise kontrolli enda kätte ei võta, ei tee seda mitte keegi.

6. Hinda riske õigesti: Pea meeles, et hasartmängud ei lahenda mingilgi moel rahalisi probleeme.
Märksa suurem tõenäosus on, et sattud veelgi suuremasse kitsikusse. Enne, kui alustad mängimisega, arvuta välja kui suure summa kaotamist saad sa endale lubada ja sellest rohkem raha ära mingil juhul mängu pane. Kui peaksid kaotama, saad selle summa maha kanda nagu tavaline meelelahutuse peale kulutatud summa ja järgmisel korral samamoodi eluterve lähenemisega mängimist alustada.

7. Ära laena mängimiseks raha.
Kui su pangakonto on tühi, ära mängi. Ära kunagi laena kasiinos mängimiseks raha. Kui otsustad seda teha, on hea võimalus, et ägad peagi hiiglasliku võlakoorma all.

8. Ausus on parim kindlustus.
Ole enda vastu aus. Liigne raha peale mängimine ja kaotamine võivad tekitada häbi ja kahetsust, mida võib olla raske endale tunnistada. Isegi kui kahtled kasvõi korraks, et võid olla mängimisega liiale läinud, otsi igal juhul abi ja püüa rääkida nõustajaga. Tihtipeale kipuvad mängijad probleemi eitama ning olukord süveneb seni kuni on juba liiga hilja.

9. Peamine faktor on õnn.
Olenemata kui osav sa oled, alati on kasiinomängudel oma roll ka õnnel ja juhusel. Pea meeles, et mänguautomaadid on sajaprotsendiliselt õnnemängud ja võitude saavutamisel ei ole oskustega mingit pistmist.

10. Kainus on ainus.
Hoidu joogise peaga mängimisest. Alkohol ja narkootikumid kaotavad sinu enesekontrolli ja on suurem tõenäosus, et kaotad rohkem kui endale lubada saad.


HAARA OHAJD ENDA KÄTTE

Kõik Eesti kasiinod on kohustatud pakkuma oma mängijatele vastutustundliku mängimise piiranguid. Soovitame tungivalt kohe peale mängijakonto loomist minna oma konto seadete alla ja määrata omale sobivad mängimise ajalised ja rahalised piirangud.

Loe veel põnevaid uudiseid, et viia oma panustamine hoopis uuele tasemele: